„Treba imati u vidu činjenicu da je nošenje maske jedna od osnovnih epidemioloških mjera, koja se pokazala djelotvorno u epidemiji“, istakao je Galić.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić kazao je da će u toku ove nedjelje imati sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvjete i da će definisati postupke hoće li školski čas trajati 45 minuta i da li će đaci pratiti nastavu bez zaštitnih maski.

Galić je u „Bojama jutra“ kazao da prate epidemiološku situaciju, te da će prilagođavati mjere trenutne epidemiološke situacije.

„Trenutna situacija govori u prilog tome da u zadnjih šest nedjelja imamo pad novooboljelih slučajeva, zauzetost poostelja u kovid odjeljenjima“, kazao je on.

Dodao je da će u skladu sa tim predložiti mjere, i da će u razgovoru sa predstavnicima prosvjete odlučiti „šta dalje po pitanju nošenja maski i trajanja časova po 45 minuta“.

„Treba imati u vidu činjenicu da je nošenje maske jedna od osnovnih epidemioloških mjera koja se pokazala djelotvorno u epidemiji“, istakao je Galić.

Navodi da je i još uvijek rano da se razmišlja o tome da se sve mjere ukidaju.

Direktor IJZ je istakao i da djeca štite rizične grupe i one starije životne dobi ukoliko djeca nose maske, vakcinišu se i pridržavaju mjera.

Izvor: sajt Vijesti.me
Naslov: Redakcija