Iz Ministarstva kazali da očekuju da privreda, kojoj su „maksimalno izašli u susret i stvorili uslove za rad i dobru turističku sezonu“, odlučnije uvaži svaki život u Crnoj Gori, svako radno mjesto i napore kompletnog zdravstvenog sistema.

Ministarstvo zdravlja je, u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, upozorilo vlasnike ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata kao i priređivače igara na sreću da će se kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti bez oklijevanja kažnjavati.

„I to ne samo novčanom kaznom već i zatvaranjem i pečaćenjem objekata u trajanju od tri dana. Podsjećamo da u slučaju da jedan objekat više od jednom prekrši mjere, narednom prilikom se zatvara 15 do 30 dana“, saopštili su iz Ministarstva.

Kazali su da očekuju da privreda, kojoj su „maksimalno izašli u susret i stvorili uslove za rad i dobru turističku sezonu“, odlučnije uvaži svaki život u Crnoj Gori, svako radno mjesto i napore kompletnog zdravstvenog sistema.

„Nažalost, sve naše dosadašnje molbe nijesu urodile plodom u obimu u kom je to profesionalno bilo očekivano. Odsustvo društvene i profesionalne odgovornosti u ovom trenutku bez izuzetka biće kažnjavano.“

Iz Ministarstva ponavljaju da je za prisustvo svim masovnim manifestacijama, uključujući posjete noćnim klubovina, neophodno predočiti potvrdu da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv Kovida-19 ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48 sati ili pozitivnog rezultata serološkog testa – antitijela klase IgG koji nije stariji od 90 dana.

„Aktuelne mjere važe do 30. jula uz napomenu da će se, u slučaju promjene epidemiološke slike, one bez odlaganja prilagođavati situaciji na terenu“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: sajt Vijesti.me
Naslov: Redakcija