Iz Uprave policije je saopšteno da je novom naredbom propisano da je za kretanje nakon 21 čas i međugradski saobraćaj potrebno i rješenje o zasnivaju radnog odnosa ili ugovor o radu.

Nova mjera da prilikom kretanja između opština ili u periodu od 21 sat uveče do 5 ujutru, zaposleni osim potvrde koju izdaje poslodavac, prilože i kopiju ugovora o radu ili rješenje o zasnivanju radnog odnosa, je besmislena, jer će ograničiti i spriječiti rad mnogih novinara/ki i medijskih radnika u Crnoj Gori koji nemaju riješen radni status, navode iz Sindikata medija Crne Gore.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović, je na pitanje novinara, odgovorio da ukoliko neko ne želi da pokaže ugovor o radu nadležnim organima prilikom obavljanja posla, ne mora to da uradi.

„Ukoliko ne želite da pokažete ugovor o radu, ne morate. Dovoljno je da vam poslodavac da bilo šta da ste baš vi morali da obavite radni zadatak u vrijeme koje je predviđeno da ne budete na ulici“, poručio je Odović.

Izvor: sajt RTCG
Naslov: Redakcija